Dobrodošli na četrti izdaji Globalnega Challeng-a

Izvedbi leta 2024 se bo pridružilo 26 držav z veliko ambicijo: premagati lanskoletni rezultat, ki je znašal 450000 evrov.

Vsak prispevek, zbran v posamezni državi, neposredno pomaga lokalnim nevladnim partnerjem mreže The Human Safety Net, kar olajša začetek novih pobud za družine in begunce.

Odkrijte, kaj letos počnemo s pomočjo globalnega izziva

Argentina

S simboličnim nakupom steklenice mleka lahko otrokom do 5. leta starosti podarite kozarec mleka za pravilno rast in razvoj, otrokom do 6. leta starosti pa lahko zagotovite igre in materiale za spodbujanje in zgodnjo pozornost ter tako spodbudite njihov celostni razvoj.

Bulgaria

Globalni izziv 2024 bo našemu partnerstvu pomagal doseči več otrok in družin. Če bodo tem otrokom na voljo knjižnice z igračami, bomo podprli njihov telesni, kognitivni in socialno-čustveni razvoj.

Croatia

omogočili 15 enostarševskim družinam štiridnevno izobraževalno potovanje

Czech Republic

omogočiti sto družinam, da se pridružijo dvotedenskemu poletnemu izobraževalnemu taboru in se naučijo, kako povečati svoj pogum in premagovati ovire. Poleg tega bomo 43 otrokom omogočili udeležbo na terapevtski delavnici ob koncu tedna

France

družinam iz naših družinskih centrov omogočite, da se odpravijo na izobraževalne počitnice in tako zmanjšajo pritisk na otroke in starše.

Germany

Podprli dejavnosti glasnega branja na 33 lokacijah v Nemčiji, namenjene družinam, da se naučijo, kako vključiti branje v vsakdanje življenje in od njega pridobiti dodano vrednost v različnih razsežnostih otrokovega razvoja.

Hong Kong

500 družinam zagotoviti edinstveno priložnost, da se prek zabavnih in izobraževalnih dejavnosti povežejo z naravo ter izboljšajo družinske vezi.

Hungary

Podpreti 45 družin pri enotedenskem izobraževalnem poletnem taboru z delavnicami za otroke in starše.

Indonesia

Omogočiti 500 družinam, da okrepijo družinske vezi s posebno družabno igro.

Italy

Podpreti 500 družin, da se skozi vse leto udeležujejo izobraževalnih dejavnosti (izleti, gledališče, obiski muzejev ...).

Luxembourg

Izdelati funkcionalno in enostavno za uporabo spletno predlogo, ki bo povečala prepoznavnost podjetnikov iz zavetišča.

Malaysia

80 otrokom, ki živijo v manj razvitih skupnostih, omogočiti zgodnje izobraževanje.

Philippines

Zagotoviti likovno gradivo in športno opremo za pomoč pri spodbujanju fizičnega in socialnega dobrega počutja učencev izbrane šole.

Poland

50 ranljivim družinam zagotoviti možnost udeležbe na poletnem taboru z dejavnostmi, namenjenimi krepitvi družinskih vezi.

Portugal

150 ranljivim družinam omogočiti celodnevni izlet z dejavnostmi, ki spodbujajo razvoj otrok, razvijajo njihovo samozavest in krepijo družinske vezi.

Romania

Organizirajte poletne dejavnosti za otroke na podeželju, namenjene razvoju zgodnjih spretnosti.

Serbia

Organizirati enotedenski poletni izlet v gore za 40 ranljivih družin in jim ponuditi celoten program izobraževalnih dejavnosti ter priložnost za širitev njihove mreže.

Slovakia

Podprite poletni tabor za 300 ranljivih in neranljivih družin, da bi pozitivno spodbudili in razširili socialno mrežo ranljivih družin.

Slovenia

Podpreti udeležbo osmih otrok iz ranljivih družin na izobraževalnem poletnem taboru.

Spain

Omogočiti 400 otrokom iz naših družinskih centrov, da se udeležijo poletnega tabora med delovnim časom staršev, ter jim zagotoviti zdravo prehrano in varno okolje.

Switzerland

200 otrokom, ki živijo v ranljivih okoliščinah, ponudite gledališke delavnice, da bi jim pomagali premagati stresne situacije. Poleg tega 400 družinam v težkih razmerah nudimo varen prostor, kjer se lahko trikrat na teden srečajo in prejmejo podporo.

Vietnam

Odkrijte skrite talente ljudi, ki živijo v ranljivih razmerah, tako da 500 otrokom poleti ponudite tečaje za razvoj spretnosti.