bbb

Posted

Finančno izobraževanje za družine: usposabljanje trenerjev

Gibanje The Human Safety Net razširja program finančnega izobraževanja za družine v Italiji in ga uvaja v petih novih državah: v Nemčiji, Franciji, Španiji, Indiji in na Poljskem. Pričakujejo, da bo izobraževalni program opravilo več kot 5.000 staršev, na ta način bodo okrepili svoje sposobnosti za določanje prednostnih nalog družinskih proračunov in načrtovanja prihodnosti svojih otrok. Pilotni projekti so potekali leta 2022 v Italiji in Indoneziji.

V letu 2023 je bil pomemben poudarek na usposabljanju trenerjev iz partnerskih organizacij mreže The Human Safety Net. Obiskali so usposabljanje za trenerje v Milanu, da bi prepoznali lokalne potrebe.

 

Študija, ki jo je pripravila organizacija Aflatoun International, je bila podlaga za partnerstvo z UNICEF-om pri oblikovanju in preizkušanju modula za usposabljanje o finančni pismenosti. Vključuje teme, kot so ugotavljanje virov dohodka, pametno varčevanje, oblikovanje proračuna in izposojanje denarja. V sodelovanju z UNICEF-om in organizacijo Aflatoun je gibanje The Human Safety Net izvedla pilotni projekt z imenom Krepitev podpore staršem s pomočjo finančne pismenosti. Sodelovalo je več kot 1.800 staršev, kar 60 % jih je poročalo o večji ozaveščenosti o potrebah svojih otrok in vplivu ekonomskih vprašanj na njihovo blaginjo.

Finančno izobraževanje je zdaj strateška usmeritev programa Za družine v gibanju The Human Safety Net. Ta integracija obravnava finančne potrebe staršev in skrbnikov, hkrati pa spodbuja odzivno skrbništvo in ustvarja več priložnosti za zgodnje učenje.