bbb

Posted

Dve nagradi za gibanje The Human Safety Net

Dve nagradi za gibanje The Human Safety net v samo nekaj mesecih! Konec lanskega leta je bilo gibanje The Human Safety Net v Srbiji nagrajeno na festivalu Campaign with a Purpose, januarja 2024 pa je Malezija prejela naziv najboljše pobude za družbeno odgovornost podjetij.

Pobuda Makan Sihat gibanja The Human Safety Net Malaysia je na podelitvi nagrad Insurance Asia News Awards prejela nagrado za pobudo leta na področju družbene odgovornosti podjetij. 

Makan Sihat je program socialne zaščite in je namenjen izboljšanju zdravja otrok, mlajših od treh let, ki trpijo zaradi trojnega bremena podhranjenosti (podhranjenost, skrita lakota in pomanjkanje mikrohranil) v Maleziji. Program se izvaja v sodelovanju z organizacijo Yayasan Generasi Gemilang in se osredotoča na pomoč ranljivim družinam z majhnimi otroki pri njihovem zdravju in razvoju. 

Na mednarodni dan otrok 2023 je gibanje Human Safety Net Srbija prejelo še eno pomembno nagrado - kipec in naziv kampanje z družbenim namenom kot ena najboljših družbeno odgovornih kampanj v Srbiji v letu 2023.

Nagrada je bila podeljena v okviru festivala Kampanja z namenom, ki je prvi festival družbeno odgovornega komuniciranja v Srbiji in širši regiji. Gibanje The Human Safety Net je v Srbiji dejavna od leta 2018 in je v sodelovanju s fundacijo Novak ustvarila program, ki podpira starše in skrbnike otrok, starih od 0 do 6 let, po vsej Srbiji. V okviru programa Podpora, ne popolnost so odprli 15 centrov v 14 mestih v Srbiji, kjer se starši lahko udeležijo 10 različnih delavnic o starševstvu.