bbb

Posted

The Human Safety Net v akciji #THSNinaction

Globalna nagrada za zagotavljanje podpore in izboljšanje kakovosti na področju izobraževanja v Indiji Nagrada je priznanje za dejavnosti programa Za družine v Indiji, ki je do zdaj dosegel 10.000 staršev in otrok.

Ob svetovnem dnevu družbene odgovornosti podjetij prejšnji teden je bila mreža THSN India dobitnica nagrade za zagotavljanje podpore in izboljšanje kakovosti na področju izobraževanja.

Od leta 2018 je mreža THSN v Indiji poskušala pomagati 10.000 materam, očetom in otrokom, ki prebivajo v občutljivih razmerah v regijah Maharashtra, Uttar Pradesh, Jharkhand in Telangana. Program se je začel z zagotavljanjem podpore dvema partnerskima nevladnima organizacijama United Way Mumbai in Pratham. Nevladna organizacija Save the Children India je tretja partnerica, ki se je nedavno pridružila mreži, da bi izboljšala njihov doseg v državi.

Danes mreža THSN v Indiji ob pomoči partnerske nevladne organizacije United Way Mumbai zagotavlja podporo dejavnostim za starše in otroke v približno 50 značilnih podeželskih centrih z imenom Anganwadis. 

Z nevladno organizacijo Pratham ponujajo programe za vključevanje staršev, ki so zasnovani tako, da staršem, zlasti materam, omogočajo dejavnejšo vlogo pri razvoju svojih otrok in rezultatih njihovega razvoja, in sicer s svojim vplivom v gospodinjstvu.

Cilj projekta, ki je namenjen otrokom, starim od 0 do 3 in od 3 do 5 let, ter njihovim staršem in skrbnikom, je zagotoviti, da dosežejo mejnike pri ustrezni starosti tako, da se osredotočajo na njihov kognitivni, socialni, telesni in duševni razvoj.