bbb

Posted

Partnerska nevladna organizacija For Our Children Foundation iz Bolgarije ponuja še obsežnejšo podporo za razvoj v zgodnjem otroštvu

S pomočjo pobude Scale Up Impact se bodo dejavnosti za starše razširile na 127 lokacij v devetih občinah

Partnerska nevladna organizacija mreže THSN v okviru programa Za družine v Bolgariji, fundacija For Our Children Foundation, bo razširila obseg svojih dejavnosti. Tako bo omogočila bolj povezane storitve socialnega varstva in podpore za otroke in starše na 127 lokacijah v regijah Sofije in Plovdiva.

S pomočjo pobude Scale Up Impact mreže THSN bo fundacija For Our Children Foundation ponovno izpeljala svoj najpomembnejši model za razvoj v zgodnjem otroštvu, poimenovan Celostna podpora za razvoj v zgodnjem otroštvu, na 127 lokacijah v devetih dodatnih občinah. 

Partnerska organizacije mreže THSN, ki sodeluje z javnim sektorjem, bo prenesla svoje znanje in izkušnje ter vzpostavila lokalne zmogljivosti za medsektorsko sodelovanje. Nevladna organizacija načrtuje, da bo v treh letih trajanja projekta usposobila 1.800 strokovnjakov, ki bodo sodelovali s starši in otroki v teh občinah.

V okviru novega programa bodo otroci, ki živijo v občutljivih razmerah in z motnjami v razvoju, do ključnih storitev dostopali z uporabo specializiranih mobilnih storitev nevladne organizacije, ne samo v centrih fundacije For Our Children Foundation v Sofiji in Plovdivu. S pomočjo pobude Scale-Up Impact bo mreža THSN do leta 2025 po pričakovanjih dosegla 8.500 otrok in 7.000 staršev v Bolgariji.

»Naše poslanstvo je zagotoviti prihodnost otrok v Bolgariji, za uspeh pa moramo združiti prizadevanja javnega, zasebnega in neprofitnega sektorja,« je povedal Nikolay Stanchev, izvršni direktor družbe Generali Bulgaria.

Gibanje THSN iz Bolgarije in fundacija Our Children Foundation sta začeli sodelovati ob koncu leta 2019 s prvim projektom, ki sta ga poimenovali Odprimo pot razvoju v zgodnjem otroštvu. Do danes sta  zagotovili podporo več kot 1.800 otrokom in 2.600 staršem.

Pobuda Scale Up Impact zagotavlja dodatna sredstva za projekte nevladnih organizacij in jim ponuja podporo pri razvoju zmogljivosti ter močno poveča njihovo zmožnost zagotavljanja podpore družinam z majhnimi otroki in tistim beguncem, ki so dejavni kot podjetniki. Ta podpora omogoča tudi širše izvajanje socialnih inovacij v različnih geografskih okoljih in ciljnih skupinah s spodbujanjem vključevanja v vladne programe, komercializacije ali prenosa znanja v druge organizacije. Od prve izdaje leta 2000 je podporo prejelo dvanajst partnerskih nevladnih organizacij mreže The Human Safety Net.