bbb

Posted

Odkar sem se včlanila v program, sem se naučila bolje komunicirati s svojim sinom

O materinstvu se običajno ne učiš v šoli, zato mi je program Za podporo materam fundacije AÇEV zelo pomagal.

Sem Elif Arslan, mati dveh otrok – imam petletnega sina in enoletno hči.

Od znancev sem izvedela za fundacijo Mother Child Education Foundation (AÇEV) in se odločila za sodelovanje v programu Za podporo materam. V programu sodelujem šest tednov in ni je zelo pomagal.

O materinstvu se običajno ne učiš v šoli, zato mi je program zelo pomagal. Lahko se pogovarjam z drugimi materami in se učim iz njihovih izkušenj. Ugotovila sem, da moram nekaterim področjem, kot je komunikacija s svojim sinom, nameniti več pozornosti.

Ko mi je v preteklosti zastavljal veliko vprašanj, sem mu dejala, naj me pusti pri miru, saj sem imela veliko dela. Zdaj pa sem se naučila bolje komunicirati in z njim preživim več kakovostnega časa.

Prav tako sem se naučila pomena vključevanja svoje družine v gospodinjske naloge. To je pomembno, saj tako svoje otroke naučimo pomena timskega dela in sodelovanja. Poleg tega je bil program koristen tudi za mojega sina, saj mu je pomagal, da bolje nadzoruje svoje vedenje. Vprašal me je celo, kakšna pravila imamo doma, saj je navajen slediti pravilom v fundaciji.

Zelo uživa v preživljanju časa v fundaciji in ponosen je na vse, kar je tam dosegel s svojimi prijatelji.

Elif, mati, ki jo podpira fundacija AÇEV v Turčiji.