bbb

Posted

Klub očetov na Hrvaškem

Partnerska nevladna organizacija »Rastimo Zajedno« podpira vlogo očetov pri razvoju njihovih hčera in sinov v zgodnjem otroštvu

V okviru programa za družine na Hrvaškem smo v sodelovanju z nevladno organizacijo »Rastimo Zajedno« začeli izvajati posebno dejavnost, namenjeno očetom. Delavnice »Rastimo skupaj v vsaki družini«, ki potekajo v 21 regionalnih okrožjih in so posebej namenjene očetom, zdaj potekajo v vrtcih po vsej Hrvaški. » Klub očetov – Rastimo skupaj« spodbuja aktivno vlogo očetov pri varstvu in vzgoji otrok prek izkušenj očetov iz kluba. 

Dejavnosti so nastale ob podpori osrednjega hrvaškega državnega urada za demografijo in mlade ter programa za družine na Hrvaškem v okviru gibanja The Human Safety Net. Cilj delavnic je učenje in medsebojna izmenjava izkušenj ob strokovni podpori izobraževalca. 

»Skozi ta projekt očetje spoznajo, kako pomembna je njihova očetovska vloga, kaj je dobro za njihove otroke in da je njihova vloga drugačna od vloge matere, vendar enako pomembna,« pravi Ena Terceg, izobraževalka iz nevladne organizacije.

Gre za šest srečanj v majhnih skupinah, od teh je eno skupna igralna urica z otroki, na zadnjem srečanju pa se jim pridružijo tudi matere. Na srečanjih se pogovarjajo o svoji vlogi staršev, izzivih in zahtevah, ki jih prinaša starševstvo, občutku navezanosti, pomenu skupne igre, čustvenem razvoju, neprijetnih občutkih in srečnih trenutkih.

Oglejte si videoposnetek in izvedite več o tem, kaj očetje in predavatelji pravijo o tej izkušnji!