bbb

Posted

Dom v Benetkah je sprejel mlade afganistanske begunce

Skupina afganistanskih beguncev si je skupaj ogledala interaktivno razstavo z naslovom Svet potencialov v domu skupnosti The Human Safety Net v Benetkah

Skupina 50 afganistanskih beguncev je imela prejšnji teden ob podpori organizacije A2030 Social Innovation Designers, partnerske organizacije skupnosti The Human Safety Net s sedežem v Benetkah, priložnost raziskati interaktivno razstavo v našem domu v središču Trga svetega Marka.

Na dogodku Dan bodočih vodij so imeli priložnost, da se povezujejo med seboj in izmenjujejo mnenja o svojih značajskih prednostih, ki so jih odkrili med obiskom. »Zelo sem užival ob obisku dogodka Dan bodočih vodij. Imel sem priložnost raziskati skupnost The Human Safety Net in osebno spoznati druge afganistanske študente Univerze v Padovi. Kakovostno smo porabili čas ob obisku čudovitih Benetk.« Said, magistrski študent gozdarstva.

Ali, magistrski študent na področju lokalnega razvoja, je dodal: »Med obiskom sem ugotovil, da mi je druženje z drugimi, ki so v enakem položaju kot jaz, zagotovilo podporo in upanje. Kljub oviram na svoji poti si lahko zahvaljujoč projektu A2030 Bodoči vodje in skupnosti The Human Safety Net zagotavljamo medsebojno podporo in se približamo uresničitvi svojih ciljev. Hvaležen sem, da sem imel priložnost sodelovati v tem programu in dostop do virov, ki mi bodo pomagali pri doseganju ciljev, ki sem si jih zastavil.«

To je bila tudi priložnost, da se soočijo s svojimi ambicijami glede poklicne in zasebne prihodnosti ter hkrati okrepijo svoje odnose v živo, saj se vsak dan srečujejo prek spleta v klepetalnici Inner Place Chat Cafè. Na tem virtualnem srečanju vadijo italijanski jezik in kulturo, dobijo informacije o različnih postopkih in vlogah, drug drugega opozarjajo na štipendije in izmenjujejo informacije o tem, kako bi lahko še naprej podpirali sorodnike in prijatelje v Afganistanu, od poučevanja angleščine do materialne podpore.

»V organizaciji A2030 se na naših delavnicah za poklicno usmerjanje in kariernih poteh veliko ukvarjamo s potencialom posameznika, vendar je bilo to, da smo lahko vse skupaj izvedli v živo z interaktivno razstavo, nekaj velikega in razburljivega tako za nas kot za njih,« je povedal Renato Mingardi, strokovni svetovalec za poklicno usmerjanje pri organizaciji A2030.

V programu, ki ga podpira organizacija A2030, med drugim sodelujejo: inženir informacijskih kartografskih sistemov, ki se želi specializirati za računalniško kartografijo, medicinska sestra, ki bi rada začela delati v Italiji, geolog, ki bi rad nadaljeval kariero z doktoratom s področja okoljske trajnosti, matematik in novinar.

»To je bila izjemna izkušnja in presenečen sem bil nad njihovim delom v podporo beguncem in ranljivim skupnostim. Še posebej sem navdušen nad organizacijo A2030 Social Innovation Designers, ki sodeluje s skupnostjo The Human Safety Net, da bi omogočili projekt Bodoči vodje in podprli mlade iz Afganistana. Zagotavljajo nam dragocena sredstva in priložnosti za uresničevanje naših ambicij in pozitiven vpliv na naše skupnosti. Kot nekdo, ki mu je bilo njihovo delo namenjeno, sem izjemno hvaležen, da sem imel priložnost sodelovati v tem programu,« je zaključil Taha, magistrski študent energetskega inženiringa v Padovi.