bbb

Posted

Ženske med interaktivnimi delavnicami najdejo energijo in upanje za prihodnost

Program v Indoneziji pomaga materam uresničiti njihove upe in sanje za prihodnost.

Delavnice in druge dejavnosti, ki jih izvaja IBU Professional, so pomagale 30.000 ženskam po vsej državi pa tudi v tujini z vzpostavitvijo skupnosti za matere in bodoče matere, ki želijo izboljšati kakovost svojih odnosov kot matere, ženske in žene. 

V enem od programov, imenovanem Domača ekipa »A«, udeleženke izdelujejo individualne ali družinske table vizij. Tabla vizij ali tabla sanj je vizualna predstavitev ciljev, ki jih ima oseba zase, ter služi za navdih in motivacijo. Predstavlja tudi zabavno priložnost za povezovanje z družino ter pogovor o njihovih upih in sanjah. Služi kot izhodišče za krepitev družinskih vezi, ko družinski člani ugotovijo, da imajo skupne sanje. Naslednji korak za udeleženke pri delu s tablo vizij je pogovor o tem, kako uresničiti svoje sanje kot družina in kakšno vlogo ima vsak družinski član. 

Ena od udeleženk, Ressy, želi začeti opravljati plačano delo po tem, ko je bila nekaj časa mama – gospodinja. Rekla je, da njena družina uživa, ko skupaj preživljajo čas ob vročem čaju in prigrizkih ter opravljajo različne projekte na prostem.

Po enem od srečanj so udeleženke dobile priložnost, da delijo svoje osebne izkušnje o ustvarjanju table vizij. Srečanje je postalo zelo čustveno za vse sodelujoče, saj je vsaka mama z novo energijo govorila o sanjah svoje družine za prihodnost. 

»Zdi se, da so dobile novo energijo, da se ponovno premaknejo naprej. Po sodelovanju v programu Domača ekipa »A« imajo spet upanje za prihodnost,« je dejal član ekipe IBU Professional.