bbb

Posted

Večji doseg beguncev in višja raven uspešnosti na novih lokacijah za družbo SINGA, partnerico nevladnih organizacij

Pobuda Scale Up Impact je organizaciji omogočila okrepiti neposredno podporo beguncem-podjetnikom po vsej Franciji in Nemčiji ter razviti trden pristop programa v podporo podjetništvu beguncev v Evropi.


Zahvaljujoč pobudi Scale Up Impact pod vodstvom skupnosti The Human Safety Net je SINGA, partnerica nevladnih organizacij, okrepila rezultate spodbujanja beguncev, da postanejo podjetniki, in uspešno vdihnila novo življenje v njihova novoustanovljena podjetja. 

Pobuda Scale Up Impact je družbi SINGA omogočila krepitev obstoječih podpornih programov za podjetništvo z izmenjavo najboljših praks, povečanjem zmogljivosti v Berlinu in Lyonu ter vzpostavitvijo novih programov v Nantesu, Lillu in kmalu v Strasbourgu. 

Cilj je bil ponovno opredeliti, okrepiti ali zagnati podjetniške programe za spodbujanje beguncev k podjetništvu vse od ideje do uspešnega odprtja njihovega lastnega podjetja. Zdaj so na voljo posebne delavnice za udeležence, ki zajemajo različne poslovne sektorje, vključno s področji tehnologije, prehrane, umetnosti in kulture, tako da več begunskih podjetnikov doseže končno stopnjo programa in zažene lasten posel.

Z aktiviranjem novega nabora strokovnjakov-mentorjev iz vodilnih podjetij na trgu ter coachingom in podporo beguncem, dokler niso pripravljeni na svoje prve stranke, imajo begunci večje možnosti za uspeh svojega projekta.

The Human Safety Net in SINGA želita podvojiti zmogljivost inkubatorjev SINGA za podporo ustanavljanju podjetij, doseči tudi 400 podjetnikov z migrantskim ozadjem in omogočiti ustanovitev 130 dodatnih podjetij do leta 2023. Doseg ozaveščanja se je od začetka pobude THSN Scale Up Impact občutno povečal, saj je bilo prek dejavnosti ozaveščanja že doseženih več kot 700 novincev.

Ustanovljena podjetja so vseh oblik in velikosti: 

 

Artsy Crafts je socialno podjetje, ki uvaža tradicionalne izdelke iz jute, ki jih izdelujejo matere v Bangladešu, da bi omogočile dostop do izobraževanja svojim otrokom. Bengalska podjetnika Konock in Sawar sta podporo dobila v Lyonu v letih 2021 in 2022, zdaj pa prodajata svoje izdelke lokalno in v trgovini SINGA v Nantesu.


Masood in Benafshah sta sodelovala v prvi skupini inkubatorja v Nantesu. Zdaj delujeta na področju dostave hrane s podjetjem Cuisine Afghane, ki ponuja okusno afganistansko kuhinjo. 

Omar Aldalati, podjetnik, ki mu je SINGA pomagala v Parizu, je dejal: »Več let sem delal na gospodarskem modelu kot raziskovalnem projektu, SINGA pa je omogočila, da je to končno postalo posel!« Omar je ustanovil družbo Ebla Technologies, ki zagotavlja storitve spletne podpore za mikro, majhna in srednje velika podjetja. 


Poleg tega je podpora pobude Scale Up Impact omogočila standardizirano metodologijo spremljanja in ocenjevanja na vseh lokacijah, ki vsakemu inkubatorju SINGA omogoča bolje oceniti svoj vpliv ter svoje dejavnosti osredotočiti na potrebe podjetnikov in njihovih skupnosti.

Prav tako uskladitev mreže lokalnih inkubatorjev z ustanovitvijo programa SINGA Global leta 2020 za izvajanje sistemske in dolgoročne vizije trajnostne krepitve vpliva.

SINGA je bila ena prvih partneric skupnosti The Human Safety Net, njun pariški inkubator pa je ob podpori skupnosti The Human Safety Net lokalno rasel in krepil položaj beguncev prek podjetništva.

The Human Safety Net je leta 2020 zagnala pobudo Scale Up Impact kot večletno strategijo za povečanje svojega družbenega vpliva na najranljivejše družine in ambiciozne podjetnike. Pobuda je med letoma 2020 in 2022 vložila sedem milijonov evrov, da bi pionirskim nevladnim organizacijam omogočila izvajanje njihovih uspešnih modelov in preoblikovanje človeških življenj na nacionalni ravni.