bbb

Posted

V Vietnamu se program Za družine širi z uspešnim pristopom k sklepanju partnerstev

The Human Safety Net v Vietnamu krepi svoj vpliv s širitvijo partnerstva z javnimi in zasebnimi organizacijami ter z inovativnim zagotavljanjem vsebin o starševstvu, ki temeljijo na dokazih.

Partnerski pristop, ki združuje inovativne vsebine in vire iz programa »Sinh Con, Sinh Cha« v sodelovanju z Nacionalnim skladom za vietnamske otroke (NFCV) in skupaj z Unicefovim izobraževalnim programom Celostnega starševstva v zgodnjem otroštvu, prinaša prve vidne rezultate. Poleg tega usposabljanje osebja in zastopnikov družbe GENERALI v Vietnamu, ki jih opolnomoči z znanjem in spretnostmi povezanih z starševstvom, omogoča, da s programom dosežejo še več staršev in članov skupnosti. 

Emma Ursich, izvršna direktorica skupnosti The Human Safety Net, je dejala: »Rezultati projekta‚ Sinh Con, Sinh Cha‘ potrjujejo, kako pomembno je, da so gradiva na inovativen način dostopna staršem. Nedavno sodelovanje z Unicefom v Vietnamu omogoča večji vpliv in večjo uspešnost našega pristopa: ponuditi otrokom najboljšo možno vzgojo in oskrbo v zgodnjem otroštvu pomaga oblikovati svetlejšo in srečnejšo prihodnost zanje in za družbo kot celoto.«

Potem ko je v prvih dveh letih projekt »Sinh Con, Sinh Cha« neposredno dosegel več kot 3200 staršev in otrok ter milijone ogledov in interakcij na spletu, naj bi v letih 2022–2023 prek delavnic za starševstvo dosegel dodatnih 4000 staršev, otrok, vzgojizeljev v vrtcih in zaposlenih v desetih provincah in mestih po vsej državi. Prav tako bo razvil nove vsebine – vključno z novo 12-epizodno komično serijo – in nadalje širil svoj doseg prek kanalov digitalnih in družbenih medijev.

UNICEF zahvaljujoč pobudi Scale Up Impact Vietnam širi svoje uspešne pilotne projekte v 15 dodatnih mestih po vsej državi in zagotavlja mobilni dostop prek platform za digitalno učenje. V partnerstvu z ministrstvom za delo in socialne zadeve ter vietnamsko gospodarsko zbornico bo pripravil program NICE, da bi dosegli še več staršev in otrok po vsej državi. 

Skupaj z vlado in Unicefom bo podjetniški sektor ključni partner za pospeševanje pogojev razvoja v zgodnjem otroštvu v državi s svojo zavezanostjo spoštovanju otrokovih pravic prek korporativnih družinam prijaznih politik in programov.