bbb

Posted

The Human Safety Net v akciji #THSNinaction

The Human Safety Net zelo ambiciozno začenja svojo drugo kampanjo Globalni izziv: DVAKRAT VEČJI UČINEK

Izvajala se bo v 23 državah od 28. maja do 12. junija, zbrani denar pa bo namenjen neposredno podpori lokalnih projektov.

The Human Safety Net začenja drugo izdajo kampanje Globalni izziv, svetovno prostovoljno dejavnost zbiranja sredstev, ki vključuje vse osebje družbe GENERALI. Njen cilj je zagotoviti, da bo imelo 23 nacionalnih izzivov dvakrat večji učinek kot leta 2021. 

 

Prostovoljstvo je ključni element tega, kako The Human Safety Net povečuje učinek naše skupnosti nevladnih organizacij. Gibanje je v vsaki državi organizirano kot strukturiran program prostovoljstva. Cenimo prav vsak individualni prispevek, ne glede na to, ali gre za vložen čas za sodelovanje ali za izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj. Leta 2021 se je približno en od desetih zaposlenih družbe GENERALI pridružil enemu od programov prostovoljstva.

Kampanja Globalni izziv se zgodi enkrat letno v juniju in obeležuje sodelovanje prostovoljcev družbe GENERALI z gibanjem The Human Safety Net. Gre za pobudo, ki kaže, kakšno moč imamo, ko delujemo skupaj kot globalna skupnost v akciji.

Sredstva, zbrana med kampanjo Globalni izziv, se dodajo obstoječi finančni podpori, ki jo prejemajo naše partnerske nevladne organizacije za izvajanje svojih dejavnosti skozi vse leto. Leta 2021 smo med kampanjo Globalni izziv zbrali skoraj 250.000 EUR, kar je omogočilo financiranje dodatnih 19 projektov.

Kar 500 prostovoljcev iz skupnosti ambasadorjev gibanja The Human Safety Net usklajuje različne dogodke v svojih državah. To je dolgotrajen proces, priprave pa so se začele pred nekaj meseci. 

Začne se z ocenjevanjem projektov, ki jih je vsaka država pripravljena financirati v okviru kampanje Globalni izziv. Da bi bil projekt potrjen, mora biti konkreten, imeti mora pomemben učinek za ljudi in treba ga je izvesti do konca leta. Ta proces je usklajen z lokalnimi nevladnimi organizacijami in osrednjo ekipo gibanja The Human Safety Net.

Drugi korak je predložitev projekta nacionalnega izziva v ocenjevanje ekipi družbe GENERALI. To vključuje številne različne korake načrtovanja, preizkušanja, potrjevanja in priprave platform za zbiranje sredstev. 

V samo nekaj dneh se bo začelo sestavljanje ekip družbe GENERALI po vsem svetu. Vse je nared in pripravljeni smo na zelo pomembno izdajo. Nameravamo podvojiti zbrani znesek in tako doseči dvakrat večji učinek za ljudi, ki jih podpiramo po vsem svetu.

 

Zgradite svojo ekipo in se pridružite kampanji Globalni izziv 2022. Dogaja se zdaj!