bbb

Posted

Spoznajte Uršo Filiput, ambasadorko THSN

Urša Filiput je THSN ambasadorka že drugo leto. Ponosna je na to, da dela v družbi, kjer pomagajo okolju, družbi in socialno šibkejšim.

Zato sem je, takoj ko je bilo možno, vključila v mrežo THSN in ni ji žal za čas, ki ga je namenila prostovoljstvu.

THSN ji je prirastel k srcu, saj se z njim počuti bolj polna in zadovoljna. Sama povezanost vključenih držav in prostovoljcev jo navdušuje vsakič znova. Ko vidi, kaj vse je dejansko mogoče ustvariti s skupnimi močmi in preprostimi dobrimi nameni, je ganjena in včasih ji steče tudi kakšna solzica sreče.

Pravi, da se morda sliši klišejsko, vendar je taka, da jo iskreni nasmehi ljudi, katerim je lahko pomagala, ganejo, pa čeprav tega navzven ne pokaže.

Sodelovanje ji omogoča spoznati stiske tudi na drugih koncih planeta in v drugih kulturah. Prikazuje ji širšo sliko in ji daje spoznanje, da je lahko več kot zadovoljna s tem kar ima in kjer živi, saj marsikje po svetu ljudje nimajo niti najmanjše priložnosti, da bi zaživeli drugače.

THSN ji je nedvomno dal drugačen pogled na življenje, zato sodelavcem, ki jim je mar za ljudi in želijo pomagati, priporoča tovrstno izkušnjo.