bbb

Posted

Gibanje The Human Safety Net in GENERALI v skupnih prizadevanjih za Ukrajino

Vojna v Ukrajini se je začela pred več kot sto dnevi in naša podpora pri projektu Modre točke v partnerstvu z UNHCR in Unicefom je še vedno bistvena za zagotavljanje varnega mesta za tisoče družin, predvsem mater z otroki. Po ocenah je do danes iz Ukrajine zbežalo 6,6 milijona beguncev, med katerimi je 2,25 milijona otrok.

 

Vojna v Ukrajini se je začela pred več kot sto dnevi in naša podpora pri projektu Modre točke v partnerstvu z UNHCR in Unicefom je še vedno bistvena za zagotavljanje varnega mesta za tisoče družin, predvsem mater z otroki. 

Po ocenah je do danes iz Ukrajine zbežalo 6,6 milijona beguncev, med katerimi je 2,25 milijona otrok.

 

Ključni podatki: 

  • 6,6 milijona beguncev je zbežalo iz Ukrajine (vir: UNHCR z dne 17. junija 2022);
  • 2,25 milijona otrok potrebuje pomoč v državah, ki gostijo begunce;
  • ustanovljenih je bilo 25 modrih točk (14 jih podpirata THSN in GENERALI);
  • 11.500 otroki in mater vsak dan uživa dostop do varnih prostorov Modrih točk.

 

Začasni dom za begunce

 

Od konca marca je akademija GENERALI za usposabljanje v Nemčiji gostila 42 beguncev. 

Mesec dni po začetku vojne v Ukrajini se je GENERALI v Nemčiji odločil svojo akademijo v Bensbergu v bližini Kölna spremeniti v začasno nastanitev za 42 ukrajinskih žensk, moških in otrok. Ekipa na akademiji in prostovoljci iz skupnosti The Human Safety Net tem beguncem dajejo podporo in jim pomagajo, da se ustalijo in integrirajo v Nemčiji.

Videoposnetek za akademijo GENERALI

 

Od začetka vojne je GENERALI aktivno ustvarjal okvir, da bi beguncem ponudil začasen dom. Uvedli smo številne pobude, da bi to lokacijo odprli za nov namen, ter pomagali zaposlenim in strankam, ki so pripravljeni odpreti svoje domove in sprejeti begunce.