Posted

Adományok és segítségnyújtás az ukrán válság által súlytott családoknak

Már több mint 1 millió euró gyűlt össze a globális adománygyűjtő kampánynak köszönhetően az UNICEF gyermek- és családsegítő központjai számára

A Human Safety Net több mint 1 millió eurót adományoz az UNICEF-nek az ukrajnai invázió által érintett családok támogatására a munkavállalók belső adománygyűjtésének köszönhetően, a Generali Csoport pedig minden adományt kiegészít.

A pénz az UNICEF-nek az Ukrajnából menekülők útvonalán elhelyezett gyermek- és családsegítő központok (Kék Pontok) működtetéséhez nyújt segítséget. Ezek a segítségnyújtó pontok biztonságos helyet kínálnak a családoknak, és tájékoztatást nyújtanak a számukra elérhető támogatási rendszerekről és szolgáltatásokról.

Ezen kívül gyermekbarát helyeket is kialakítottak, ahol a kicsik pihenhetnek, játszhatnak, védelmet és pszichológiai támogatást kaphatnak, valamint külön helyiségeket a szoptató édesanyák számára, ahol nyugodt körülmények között gondoskodhatnak csecsemőjükről.

Az adományozás mellett a The Human Safety Net világszerte aktiválta a Generali erőforrásait is, hogy különböző módokon támogassa az ukrán menekülteket, valamint az őket segítő embereket: 
Svájcban és Németországban a Generali kiterjesztette a felelősségbiztosítás és az ingóságok biztosítási fedezetét, így "ingyenes védelmet nyújt a Generali ügyfeleinek otthonában befogadott ukránoknak". 

Franciaországban és Németországban a The Human Safety Net helyi partnere, a SINGA és egy menekülteket befogadó platform közötti partnerség megkönnyítette az ukrán menekültek és az őket otthonukba fogadni kívánó munkavállalók közötti kapcsolatteremtést. 

A Generali Akadémiát a németországi Bensbergben ideiglenes menekültszállássá alakították át, amely akár 50 ukrán menekültet is befogadhat. 

A Cseh Köztársaságban olyan kezdeményezés indult, amely azonnali és ingyenes védelmet nyújt azoknak, akiknek Ukrajnában van nyilvántartva a járművük, és automatikusan fedezi a bennük keletkezett károkat. 
A the Human Safety Net hálózatának további kihasználásával az elkövetkező hetekben és hónapokban is támogatni fogjuk a menekültügyi szervezetek erőfeszítéseit, amelyek a válság által érintett gyermekes családoknak nyújtanak szolgáltatásokat.

A The Human Safety Net továbbra is fogadja az adományokat az alábbi linken: https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation