Posted

The Human Safety Net želi dobrodošlicu Childfund-u

Novi NVO partner “Za porodice” radi na tri lokacije na Filipinima

The Human Safety Net je poželeo dobrodošlicu ChildFund Filipinima kao novom NVO partneru u svom programu Za porodice, koji se fokusira na razvoj dece u ranom detinjstvu.

ChildFund Filipini se zalaže za prava dece koja žive u siromaštvu. Njegov projekat ENHANCE radi na tri lokacije: Manila, Pasai i Cavite. U saradnji sa gradskim kancelarijama za socijalni razvoj, oni obezbeđuju program igre u komšiluku pod nadzorom koji podržava roditelje i malu decu uzrasta od 0 do 5 godina tako što im pružaju prilike za zajedničko učenje i igru.
ChildFund je takođe uključen u planiranje kako poboljšati usluge za ove zajednice. Oni su nedavno vodili radionice i konsultativne sastanke sa ciljem utvrđivanja kako najbolje obnoviti programe nakon pandemije.

ChildFund prikuplja podatke preko svog alata za mapiranje zaštite dece u zajednici, koji im omogućava da razumeju probleme zaštite sa kojima se suočavaju deca i mladi u ovim zajednicama. Ove podatke lokalna uprava može koristiti za planiranje budućeg pružanja podrške.

Direktor programa i sponzorstva ChildFunda, Dong Vana, rekao je: „ChildFund veruje da je novorođenčadi i maloj deci potreban zdrav početak koji će im omogućiti da steknu samopouzdanje i sposobnost dok rastu i razvijaju se u odraslom dobu. Naš rad na razvoju u ranom detinjstvu stavlja poseban fokus na roditelje, porodice i nosioce dužnosti kako bi stvorili bezbedno i negujuće okruženje. Nalazimo veliku vrednost u ovom novom partnerstvu sa Generali i The Human Safety Net.

Konkretno, naše usklađivanje sa programom za porodice će unaprediti naše zajedničko zagovaranje u izgradnji jakih osnova za podršku bebama i maloj deci da ostvare svoj puni potencijal.”