Posted

THSN Ambasadori za 2022. godinu započinju svoju godinu dvodnevnim Hakatonom

Predani timovi volontera iz celog sveta okupljaju se na mreži kako bi planirali aktivnosti prikupljanja sredstava i podizanja svesti za narednu godinu

Solidarnost nikada ne spava! Ambasadori The Human Safety Net-a iz celog sveta okupili su se onlajn na globalnom dvodnevnom Hakatonu kako bi planirali i pokrenuli svoje volonterske aktivnosti 2022. godine.

Ambasadore čini 500 Generali zaposlenih i agenata iz 23 zemlje koji su se obavezali da će proširiti The Human Safety Net i projekte ove inicijative u svojim zajednicama tokom ove godine pored svojih svakodnevnih obaveza.

Timovi Ambasadora su razgovarali o volonterskim aktivnostima koje će biti organizovane na nacionalnom i lokalnom nivou u njihovim zemljama, ali i o međunarodnim događajima kao što je sledeći THSN Globalni izazov koji će se održati između 28. maja i 12. juna. Takođe su osmislili dodatne aktivnosti za sakupljanje sredstava da globalno podrže fondacijske projekte, kao i komunikacijske aktivnosti zarad podizanja svesti kod kolega agenata i klijenata u Generaliju. 

Na Hakatonu je između ostalog bila organizovana i panel diskusija sa Emom Urzih, generalnom direktorkom inicijative The Human Safety Net, i Monikom Posom, direktorkom HR-a, Ivom Karbonelom u ulozi moderatora (a inače globalnim šefom angažovanja za The Human Safety Net), s ciljem da produbi Generalijevu podršku zajednicama u kojima je program aktivan i da proslavi ulogu Ambasadora. 

Globalni virtuelni sastanak bio je i zabavan i koristan za nove Ambasadore. “Bilo je zanimljivo osmišljavati ideje i planove za celu godinu sa našim timovima za vreme Hakatona. Dodatno sam se obradovala nastupajućim događajima kojima ćemo doprineti svojoj zajednici!” rekla je Kvini, THSN Ambasador - reporter iz Hong Konga. Heri, THSN Ambasador iz tima za sakupljanje sredstava, dodala je: “Nemački tim imao je veoma inspirativan i produktivan Hakaton.” A Hristiana Borova iz tima za interne komunikacije izjavila je: “Toliko ljudi iz toliko različitih delova sveta sa jednom misijom - da pomognu. Srećna sam što sam deo ovoga!”


Svojom energijom i motivacijom, timovi Ambasadora su dokazali da su snažna sila, koja pravi značajnu razliku u svojim zajednicama. U 2021. godini bio je zabeležen nagli rast u broju volontera za Human Safety Net, uprkos uticaju pandemije koronavirusa. Zahvaljujući trudu timova Ambasadora, Generalijevi volonteri sakupili su 35 000 sati aktivnosti, oštar kontrast globalnim trendovima čiji su sati volontiranja znatno opali.