Posted

Radost je rasti i transformisati se zajedno sa svojim sinom

„Zahvaljujući tome što sam naučila OneSky pristup, sada imam bolju interakciju sa Tintinom i naučila sam vrednost brige u kojoj si potpuno povezan sa svojim detetom. Bilo je zadovoljstvo rasti i transformisati se zajedno sa svojim sinom"

Kada sam sa svojim četvorogodišnjim sinom Tintinom ušla u Globalni centar za rani razvoj dece P.C. Lee OneSky, sećam se da se sakrio iza mene, a da je radoznalo gledao okolo i oči su mu svetlucale. Ponekad nije bio voljan da govori, ali njegov osmeh je uvek sijao kao mesec. I znala sam da mu se dopada to mesto. Podelila sam svoju zabrinutost sa porodičnim mentorima Centra u vezi sa Tintinovom nedavnom dijagnozom zaostatka u razvoju. Osim toga, zbog pandemije, nije imao mnogo prilika da komunicira sa vršnjacima ili da se igra napolju. I bila sam svesna da su sve te aktivnosti ključne za dostizanje njegovog potencijala.

 

Području Sham Shui Po, gde živimo, nedostaju bezbedni i čisti objekti za igru. Pohađanjem Centra, on ima koristi od neograničene podrške, uključujući pratnju, konsultacije i popravku od strane njegovog odanog porodičnog mentora, Suki. Suki je takođe radila i sa mnom i pokazala mi kako da pomognem Tintinu da jasnije izrazi svoje potrebe i osećanja. Zajedničkim radom, postepeno sam svedočila Tintinovom pretvaranju iz tihog deteta koje se krije iza mene, u živahnog, energičnog dečaka koji hrabro pozdravlja svoje porodične mentore.

 
I ja sam veoma srećna i osećam olakšanje kada dobijem podršku od mentora. Ovo me takođe čini sigurnijom u brizi o mom dečaku. Zahvaljujući učenju OneSky pristupa, sada imam bolju interakciju sa Tintinom i naučila sam vrednost brige u kojoj si potpuno povezan sa svojim detetom. Bila je radost rasti i transformisati se zajedno sa svojim sinom.

 Nedavno je Tintin učestvovao na sportskom danu u svom vrtiću. Zaista se trudio, ali nije osvojio nijedno takmičenje. Kada se vratio kući, rekao mi je koliko je razočaran. Uprkos njegovoj tugi, bila sam tako srećna što je mogao da podeli svoja osećanja sa mnom kako bih ga naučila kako da se nosi sa svojom tugom na pozitivan i konstruktivan način. Objasnila sam mu da je učešće važnije od pobede. Tako smo zajedno napravili medalju da proslavimo njegovo učešće.

Jednog dana, porodični mentori su se zapitali zašto je moj sin toliko zabrinut u Centru. Ali onda su otkrili razlog kada je duboko udahnuo, krenuo ka Suki i predao joj poklon. Napravio joj je papirnu narukvicu i crtanjem izrazio svoja osećanja. Poklon predstavlja njegovu iskrenu zahvalnost OneSky-u; i koliko ceni svoje prijateljstvo sa Suki.
 
Zajedno sa porodičnim mentorima, prihvatamo Tintinov rast i transformaciju. A ono što ostaje urezano u našim srcima je uvek njegov iskreni, ljupki osmeh od uha do uha.