Posted

Preko 8000 korisnika će biti podržano od strane The Human Safety Net i njenih partnerskih nevladinih organizacija u Indiji

United Way Mumbaj je geografski proširio svoj program i Pratam angažuje i osnažuje roditelje

United Way Mumbaj
The Human Safety Net i partner United Way Mumbaj proširili su svoj projekat u Indiji, preuzimajući dodatna 24 centra za brigu o deci od kojih će imati koristi preko 3000 korisnika u narednim godinama. Aktivnosti u centrima počinju u martu, sada kada su započeti infrastrukturni radovi.

Mnoge porodice su se vratile u ruralna područja nakon pandemije COVID-19, što je otežavalo njihovu dostupnost. Usvajanjem više centara u različitim regionima znači da se do ugroženih porodica može bolje dopreti i osnažiti ih.

U Indiji, ove vrste ruralnih centara za brigu o deci nazivaju se Anganvadis i od ključne su važnosti za vladine Integrisane usluge razvoja dece. Započete 1975. godine, korišćene su između ostalog za borbu protiv gladi i neuhranjenosti dece.


Projekat je prvobitno započet 2019. godine i fokusira se na pripremu dece za školu, infrastrukturu Anganvadija i obuku za svoje radnike, kao i na mobilizaciju zajednice.

Ovo proširenje projekta pokrenulo je inicijativu u državama Jarkhand & Telangana, koje se nalaze na istoku i jugu Indije. Do tada, The Human Safety Net i United Way radili su sa 23 Anganvadi centra širom Maharaštre u regionima Panvel i Karjat.

Pratam
Pratam obrazovna fondacija sprovodi program angažovanja roditelja, namenjen preko 2000 roditelja. Uz pomoć The Human Safety Net-a, ovaj program je osmišljen da osnaži roditelje, posebno majke, da igraju aktivniju ulogu u razvoju svoje dece i njihovim razvojnim ishodima kroz uticaj na okruženje u domaćinstvu.

Program će se fokusirati na roditeljske kurseve i finansijsku pismenost. Organizovaće se nedeljne letnje aktivnosti sa decom i sesije orijentacije na svetlo sa roditeljima jednom nedeljno. Pored toga, biće ponuđena dodatna podrška u vidu kućnih poseta i distribucije radnih listova roditeljima.

Aktivnosti će se sprovoditi digitalno tamo gde je to potrebno jer se posledice COVID-19 i dalje osećaju globalno.

Sprovedena je početna anketa zajednice kako bi se otkrilo ko su ciljni korisnici i gde žive.

Fondacija Pratham Education je odlučna u tome da nijedno dete ne ostavi iza sebe kada je u pitanju obrazovanje. Oni pomažu u zatvaranju jaza u rezultatima i statusu škole širom Indije radeći sa lokalnim zajednicama u osnovnim veštinama čitanja i aritmetike.