Posted

Donacije i pomoc porodicama pogodenim ukrajinskom krizom

Kampanja za sakupljanje sredstava za pomoć Ukrajini dostigla je preko million evra za pomoć inicijativi UNICEF-a da organizuje čvorišta podrške za porodice i decu

The Human Safety Net će donirati million evra UNICEF-u da podrži porodice pogođene ukrajinskom krizom, zahvaljujući sakupljanju sredstava među zaposlenima i Generalijevom dupliranju iznosa. 

Novac će biti uplaćen za aktivaciju čvorišta podrške porodicama i deci (poznatim kao plave tačke). Ova čvorišta nude siguran prostor za porodice i obezbeđuju informacije o sistemima podrške koji su im dostupni. Takođe, imaju i posebno opremljena mesta gde deca mogu da se igraju, odmaraju i dobiju psihološku podršku – kao i posebna mesta za majke koje doje, kako bi mogle da imaju privatnost sa svojim bebama.

Uz donaciju, The Human Safety Net je takođe aktivirao Generalijeve ljude širom sveta da podrže ukrajinske izbeglice kao i ljude koji im pomažu na različite načine:
U Švajcarskoj i Nemačkoj, Generali je ponudio zaštitu ukrajinskom narodu u vidu primanja porodica u domove Generali ljudi.

U Francuskoj i Nemačkoj, partnerstvo između The Human Safety Net lokalnog partnera SINGE i platforme za izbeglice, olakšalo je povezivanje ukrajinskih izbeglica sa zaposlenima koji žele da ih prime u svoje domove. 
Generali Akademija u Bensbergu, Nemačkoj, pretvorena je u privremeno sklonište koje može da primi do 50 ukrajinskih izbeglica. 

U Češkoj je započeta inicijativa koja nudi momentalnu i besplatnu zaštitu ljudima čija vozila su registrovana u Ukrajini, automatski pokrivajući štetu koja im je naneta. 
Nastavljajući da širimo mrežu The Human Safety Net-a, podržaćemo snage organizacija za izbeglice u poslu koji obavljaju ovih nedelja i meseci. The Human Safety Net i dalje sakuplja donacije za Ukrajinu preko linka; 
 https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation