Posted

88% angažovanja među volonterima The Human Safety Net-a!

Volontiranje zaposlenih u kompaniji je ključna komponenta kako The Human Safety Net aktivira mogućnosti Generalija da pojača svoj uticaj.

Sve više zaposlenih i agenata odlučilo je da se pridruži programu volontiranja iz godine u godinu, dostižući najviši nivo od 30.000 sati u 2022. Već dve godine, globalna zajednica od 500 ambasadora posvećuje godinu dana angažovanja kako bi pokrenula pokret još dalje.

Ovo sve veće angažovanje zaposlenih u Generaliju direktno je povezano sa vidljivim i merljivim uticajem koji ostvarujemo preko partnera iz nevladinih organizacija. To daje dodatni smisao radu za Generali i konkretnu priliku za povezivanje i pokazivanje svoje svrhe. Konačno, to stvara radost da smo nešto postigli zajedno.

88% je nivo angažovanja volontera mreže The Human Safety Net izražen tokom poslednje ankete o angažovanju. Ovo je najviši rezultat angažovanja unutar kompanije sa pet procenata viši od ostalih zaposlenih. Ista anketa takođe pokazuje da se 20% zaposlenih u Generaliju izjasnilo da volontira ili da je volontiralo za The Human Safety Net. Volonteri su postali neverovatna pokretačka snaga za pokret ljudi koji pomažu ljudima.

Posle četiri godine, ovi rezultati pokazuju kako je Human Safety Net duboko ugrađen u Generali i dokaz je moći saradnje između privatnog i društvenog sektora za društveni uticaj.


Od početka inicijative krajem 2017. godine, trudili smo se da integrišemo smisleno volontiranje u program svake NVO. Vešto volontiranje doprinosi jačanju nevladine organizacije ili može ponuditi mentore ili trenere izbeglicama. Ostale volonterske aktivnosti pokrivaju neki strukturalni deo aktivnosti nevladinih organizacija da ugoste više porodica ili prošire niz aktivnosti kao što su finansijska pismenost, zdravo kuvanje ili čitanje. Konačno, mnogi volonteri učestvuju u kampanjama prikupljanja sredstava kako bi povećali domet programa u svojoj zemlji, kako bi podržali aktivnosti centara.