Posted

Veseli me, da s sinom skupaj rasteva in se razvijava

»Zahvaljujoč OneSky Approach imam zdaj boljši odnos s Tintinom in naučila sem se vrednosti odzivne oskrbe. Z veseljem sem rasla in se razvijala skupaj s svojim sinom.«

Ko sem s svojim štiriletnim sinom Tintinom vstopila v center za razvoj v zgodnjem otroštvu P. C. Lee OneSky Global Centre, se spomnim, da se je skril za mano, vendar je zvedavo in z iskricami v očeh pogledoval naokrog. Ni bil vedno pripravljen govoriti, ampak njegov nasmeh je vedno žarel kot luna. Vedela  sem, da mu je tam všeč. Svoje skrbi zaradi Tintinove nedavne diagnoze upočasnjenega razvoja sem zaupala družinskim mentorjem v centru. Prav tako zaradi pandemije ni imel veliko priložnosti za stik z vrstniki ali igranje na prostem. Zavedala sem se, da so te dejavnosti ključne za doseganje njegovega potenciala. 

V predelu Sham Shui Po, kjer živimo, ni varnih in čistih igral. Z obiskovanjem centra je deležen neomejene podpore, vključno s spremljanjem, svetovanjem in dopolnilnim učenjem, ki mu jih nudi njegova predana družinska mentorica Suki. Suki je delala tudi z mano in me usmerjala pri tem, kako Tintinu pomagati bolj jasno izraziti svoje potrebe in občutke. S skupnim delom sem postopoma videla, kako se je Tintin iz tihega otroka, ki se je skrival za mano, spremenil v živahnega, energičnega dečka, ki pogumno pozdravi svoje mentorje. 

Zelo sem srečna in hkrati čutim olajšanje, ko dobim podporo mentorjev. Zato sem tudi samozavestnejša pri skrbi za svojega fantka. Zahvaljujoč OneSky Approach imam zdaj boljši odnos s Tintinom. Z veseljem sem rasla in se razvijala skupaj s svojim sinom.

Tintin je pred kratkim sodeloval pri športnem dnevu v svojem vrtcu. Res se je trudil, vendar ni zmagal na nobenem tekmovanju. Ko je prišel domov, mi je povedal, kako je razočaran. Kljub temu, da je bil žalosten, sem bila zelo vesela, da je z mano delil svoje občutke. Le tako sem ga lahko naučila, kako naj se pozitivno in konstruktivno spopade z žalostjo. Pojasnila sem mu, da je sodelovati pomembneje kot zmagati. Zato sva skupaj izdelala medaljo, da bi proslavila njegovo sodelovanje.

Nekega dne so se družinski mentorji v centru spraševali, zakaj je moj sin tako vznemirjen. Ko je globoko vdihnil, stopil proti Suki in ji izročil darilo, so ugotovili, za kaj gre. Naredil ji je papirnato zapestnico in svoje občutke izrazil z risbo. Predstavlja njegovo iskreno zahvalo organizaciji OneSky in kako zelo ceni svoje prijateljstvo s Suki.Skupaj z družinskimi mentorji pozdravljamo Tintinovo rast in preobrazbo. In, kar bo za vedno ostalo v naših srcih, je njegov iskren in čudovit nasmeh.


Tintinova mama
Mama iz Hongkonga
 

One day, Family Mentors wondered why my son was so anxious at the Centre. But then they figured out the reason once he took a deep breath, walked towards Suki and presented her with a gift. He made her a paper bracelet and expressed his feelings by drawing. It represents his heartfelt thanks to OneSky; and how much he treasures his friendship with Suki.
Together with Family Mentors, we embrace Tintin's growth and transformation. And, what remains engraved in our hearts is always his genuine, lovely smile from ear to ear. 

Tintin's mother
A mother from Hong Kong