Posted

The Human Safety Net pozdravila organizacijo ChildFund

Nova partnerska nevladna organizacija v programu Za družine deluje na treh lokacijah na Filipinih

Mreža The Human Safety Net Center je pozdravila filipinsko organizacijo ChildFund kot novo partnersko nevladno organizacijo v svojem programu Za družine, ki se osredotoča na razvoj v zgodnjem otroštvu.

Filipinska organizacija ChildFund se zavzema za pravice otrok, ki živijo v revščini. Njen projekt ENHANCE poteka v treh mestih, to so: Manila, Pasay in Cavite. V sodelovanju z mestnimi uradi za razvoj socialne varnosti zagotavljajo program nadzorovanih sosedskih igralnih skupin, ki podpira starše in otroke, stare od 0 do 5 let, z zagotavljanjem priložnosti za skupno učenje in igro.

Organizacija ChildFund je poleg tega sodeluje pri načrtovanju, kako izboljšati storitve za te skupnosti. Pred kratkim so izvedli delavnice in posvetovalna srečanja, na katerih so ugotavljali, kako najbolje obnoviti programe po pandemiji. Organizacija ChildFund zbira podatke prek svojega orodja za načrtovanje varstva otrok, ki temelji na skupnosti, in to orodje jim pomaga razumeti težave na področju varstva, s katerimi se srečujejo otroci in mladi v teh skupnostih. Te podatke lahko krajevne oblasti uporabijo pri načrtovanju zagotavljanja podpore v prihodnosti. 

Dong Waña, direktor za programe in sponzorstvo organizacije ChildFund je dejal: »Organizacija ChildFund verjame, da dojenčki in majhni otroci potrebujejo zdrave začetke, ki jim bodo pomagali pridobiti samozavest in sposobnosti v času rasti in razvoja v odraslega človeka. Naše delo na področju razvoja v zgodnjem otroštvu se posebej osredotoča na starše, družine in nosilce dolžnosti za ustvarjanje varnega in spodbudnega okolja. To novo partnerstvo z družbo Generali in mrežo The Human Safety Net ima za nas veliko vrednost. Konkretno, naše sodelovanje v njenem programu Za družine bo okrepilo naše skupno zavzemanje za gradnjo trdnih temeljev, ki pomagajo dojenčkom in majhnim otrokom uresničiti ves njihov potencial.«