Posted

Podprite ukrajinske družine in otroke skupaj z Unicefom

Pridružite se globalni dobrodelni kampanji v podporo ukrajinskim družinam in otrokom skupaj z Unicefom

Ukrajinska kriza se stopnjuje, kar je po ocenah Organizacije združenih narodov in organizacij za begunce z domov pregnalo več kot 500.000 oseb, po napovedih pa bi lahko to število hitro zraslo na nekaj milijonov. Družine, zlasti tiste z majhnimi otroki, nujno potrebujejo pomoč.  
  
Skladno z našim namenom in zavezanostjo k podpori skupnostim, ko te najbolj potrebujejo pomoč, se je družba Generali odločila vzpostaviti izredni sklad v višini treh milijonov evrov za podporo programom za begunce, vključno z donacijo UNHCR, ki je trenutno na čelu humanitarnega odziva na dogajanje v Ukrajini, in sprožiti globalno akcijo zbiranja sredstev. 
Prek mreže The Human Safety Net bodo vsa sredstva namenjena podpori Unicefu za delo v prihodnjih tednih in mesecih, ko bodo pomagali prizadetim družinam z otroki. Družba Generali bo tudi sama donirala znesek v višini zbranih donacij. 
 
Unicef bo aktiviral središča za podporo otrokom in družinam (znana kot »modre pike«), ki jih je uspešno vzpostavil že v preteklih nujnih primerih. Cilj pobude je ustvarjanje varnih prostorov za družine, kjer so otrokom na voljo zabavne dejavnosti, zaščita ter psihološka in materialna pomoč. 
V teh prizadevanjih lahko sodelujete tudi vi in podprete zbiranje sredstev prizadetim v sporu prek te povezave.

https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation

Hvala za vašo podporo!