Posted

Ponudite pomoč pri učenju otrokom iz ZPM Ljubljana Moste-Polje

Otrokom in njihovim družinam iz socialno ranljivih okolij ponudite svoje znanje in jim kot inštruktorji pomagajte pri učenju.

Vsak otrok si želi biti sprejet, srečen in uspešen. Pri tem pomembno vlogo igra učni uspeh, na katerega pa pogosto vplivajo tudi socialni dejavniki - družinske razmere, premoženjski status, odnos učitelja do otroka, šolsko okolje, prijatelji. 
 
V okviru ZPM Ljubljana Moste-Polje zaznavajo vse večje potrebe šolarjev in dijakov po učni pomoči, zato želijo okrepiti ekipo prostovoljcev za pomoč otrokom pri šolanju. Kot pojasnjujejo, učna pomoč lahko poteka na daljavo ali v živo v Skupni točki oz. v prostorih ZPM Ljubljana Moste-Polje. Najbolj optimalna učna pomoč otrokom je 1 do 2 uri / teden, delaš pa vedno z istim otrokom, tako da ga res dobro spoznaš in mu tako lahko nudiš ustrezno podporo.

Senka Jusup (na fotografiji) je bila lani med prostovoljci, ki so nudili učno pomoč. Opisala nam je svoje vtise: "Kot prostovoljka za nudenje učne pomoči sem se prijavila lani. V ZPM Ljubljana Moste- Polje so me povezali z osmošolcem Galom s Štajerske, ki je v času zaprtja šol potreboval dodatno razlago pri fiziki in matematiki. Tako sva se  spoznala v času korone, ko je šolanje potekalo na daljavo. Ker sem jaz s Primorske, on pa iz Maribora, bi bilo pred »covid-19« časom nemogoče nuditi učno pomoč. Takrat pa je vse potekalo virtualno in tudi midva sva se tako družila. Skupaj sva predelovala snov in vadila, da je lažje premostil to obdobje, poleg šolske pomoči pa je potreboval tudi nekaj prijazne spodbude. Vendar lahko povem, da se je zelo trudil in na koncu, ko so se šole odprle, se je zopet samostojno podal na pot učenja. Tudi jaz sem se ogromno naučila in s tem tudi pridobila eno novo izkušnjo."

Prostovoljci skupaj premagujemo izzive, se veselimo drug drugega in se spodbujamo v dobrem. Pridruži se nam še ti! Povezali te bomo z ZPM Ljubljana Moste-Polje.