Posted

Donacije in podpora za družine, ki jih je prizadela ukrajinska kriza

V ukrajinski kampanji zbiranja sredstev je bilo zbranih že več kot 1 milijonov EUR za Unicefova središča za podporo otrokom in družinam

Gibanje The Human Safety Net bo podarilo več kot 1 milijon EUR UNICEFu za pomoč družinam v stiski zaradi invazije na Ukrajino, ki so jih znotraj Skupine Generali  zbrali zaposleni, Skupina Generali pa je zbrani znesek še podvojila.

Namen donacije je pomagati UNICEFu pri zagonu središč za pomoč otrokom in družinam (znanim kot »modre pike«) ob koridorjih za umik iz Ukrajine. Ta središča ponujajo varne prostore za družine in informacije o podpornih sistemih in storitvah, ki so jim na voljo. Imajo tudi otrokom prijazne prostore, kjer lahko počivajo, se igrajo in prejmejo zaščito ter psihološko podporo, ter zasebne prostore za doječe matere, kjer lahko v miru poskrbijo za svoje dojenčke.

Poleg donacij je gibanje The Human Safety Net vključilo tudi zmogljivosti Skupine Generali po svetu za pomoč ukrajinskim beguncem, pa tudi njene zaposlene, ki pomagajo na različne načine: 

Generali je v Švici in Nemčiji razširil kritje za odgovornost zasebnika in gospodinjske premičnine ter ponudila »brezplačno zaščito Ukrajincem, ki so jih v svoje domove sprejele stranke Skupine Generali«. 

V Franciji in Nemčiji je partnerstvo med podjetjem SINGA, lokalnim partnerjem mreže The Human Safety Net, in platformo za gostiteljstvo beguncev olajšalo povezovanje ukrajinskih beguncev z zaposlenimi, ki jih želijo sprejeti v svoje domove. 

Akademija Skupine Generali v Bensbergu v Nemčiji je bila preurejena v začasno begunsko zatočišče, ki lahko sprejme do 50 ukrajinskih beguncev. 
Na Češkem so sprožili pobudo, da se ponudi takojšnja in brezplačna zaščita lastnikom vozil, ki so registrirana v Ukrajini; zaščita krije vso škodo, ki bi nastala na vozilih. 

Še naprej bomo izkoriščali možnosti, ki jih ponuja The Human Safety Net, ter na ta način v prihodnjih tednih in mesecih podpirali prizadevanja begunskih organizacij, ki zagotavljajo storitve družinam z otroki, ki jih je prizadela kriza. Mreža The Human Safety Net še vedno zbira donacije za Ukrajino na naslednji povezavi: 

 https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation