Posted

Dom gibanja The Human Safety Net na Trgu svetega Marka v Benetkah je sedaj odprt

Na tisoče zaposlenih in zastopnikov z vsega sveta se je zbralo, da bi svetu poslali sporočilo

Po 500 letih je znamenita stavba s pogledom na Trg svetega Marka odprla svoja vrata za javnost z novim namenom: biti odprt prostor za navdih, sodelovanje in gradnjo odprte mreže ljudi za povečanje socialnih učinkov v svetu. Dogodek se je odvil ob zaključnem svečanem dogodku ob 190. obletnici praznovanja družbe Generali.Odslej je tretje nadstropje te zgodovinske stavbe uradno tudi dom gibanja The Human Safety Net, torej dom za vse!

Notranji prostor je razdeljen na tri območja in vsako ima svojo posebno nalogo:»A World of Potential« (Svet potenciala) je interaktivna razstava, na kateri boste lahko spoznali več o sebi in svojih raznolikih sposobnostih. Na koncu ogleda boste  spoznali osebo iz gibanja The Human Safety Net, ki z vami deli podobno največjo sposobnost. Poleg tega pa boste lahko polovico zneska, ki ste ga plačali za vstopnico, namenili za programe The Human Safety Net. Za vse zaposlene v Skupini Generali je vstop na razstavo brezplačen.

Naslednji prostor je mesto za srečanja in pogovor med ljudmi ter prostor za izmenjavo in predstavitev medsebojnih idej.Gibanje The Human Safety Net bo v tem velikem avditoriju gostilo predstavnike drugih organizacij, ki jih želi navdihniti in angažirati za temeljne trajnostne cilje.
 

V tem prostoru se bodo prav tako odvijali umetniške predstave in dogodki.Vozlišče: V središču tretjega nadstropja je tako imenovano središče, prostor, kjer se lahko timi gibanja The Human Safety Net, njihovi partnerji iz nevladnih organizacij in prostovoljci srečujejo ter sodelujejo pri zasnovi socialnih inovacij s skupnim namenom.

Razvijali bodo nove ideje, ustvarjali nove koncepte in jih nato prenesli v svojo domačo državo. Vozlišče bo kot gorivo, ki bo gibanje gnalo naprej in odpiralo pogled, ki seže onkraj sedanjosti, vse z namenom, da gradimo bolj vključujočo prihodnost.

Poleg uradnega odprtja, ki je potekalo pod pokroviteljstvom glavnega izvršnega direktorja Skupine Generali P. Donneta, se je na tisoče zaposlenih in zastopnikov udeležilo digitalnega ogleda v živo. Uživali so v poglobljeni izkušnji, ki se je zaključila na terasi stavbe Procuratie Vecchie.

Kot sporočilo svetu in v spomin na ta zgodovinski trenutek je na tisoče zaposlenih iz Skupine Generali z vsega sveta ustvarilo MOZAIK iz portretov zaposlenih. Ta  MOZAIK zaposlenih predstavlja fotografijo palače Procuratie Vecchie. Oglejte si videoposnetek in ga delite z drugimi: https://bit.ly/THSNmosaic