Posted

Dary a materiální podpora rodin zasažených krizí na Ukrajině

Ukrajinská sbírka již vynesla více než 1 milion eur pro centra UNICEF na podporu dětí a rodin.

Díky interní sbírce mezi zaměstnanci věnuje iniciativa The Human Safety Net organizaci UNICEF více než 1 milion eur na podporu rodin postižených invazí na Ukrajinu, přičemž skupina Generali všechny dary dorovnává.

Peníze budou použity na pomoc organizaci UNICEF při zřizování center na podporu dětí a rodin (Child and Family Support Hubs), tzv. "modrých bodů" (“Blue Dots’) na únikových cestách z Ukrajiny. Tato centra nabízejí rodinám bezpečné prostory a poskytují informace o systémech podpory a službách, které jsou jim k dispozici. Mají také prostory vhodné pro děti, kde si mohou odpočinout, bezpečně si hrát a získat také psychologickou podporu. Některé části jsou vyhrazené pro kojící matky, které tak mohou v soukromí pečovat o své kojence.

Kromě dárcovství aktivovala The Human Safety Net také kapacity Generali po celém světě, a podpořila tak ukrajinské uprchlíky i lidi, kteří jim různým způsobem pomáhají: Ve Švýcarsku a v Německu rozšířila Generali své pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění majetku v domácnosti a nabídla "bezplatnou ochranu Ukrajincům, kteří byli přivítáni v domácnostech klientů Generali".
Ve Francii a Německu usnadnilo partnerství mezi místním partnerem THSN - organizací SINGA a platformou pro přijímání uprchlíků propojení ukrajinských uprchlíků se zaměstnanci, kteří je chtějí přivítat ve svých domovech.

Akademie Generali v německém Bensbergu byla přeměněna na dočasné útočiště pro uprchlíky, které může přijmout až 50 ukrajinských uprchlíků.

V České republice byla spuštěna iniciativa, která nabízí okamžitou a bezplatnou ochranu osobám, jejichž vozidla jsou registrována na Ukrajině, a automaticky kryje veškeré škody na nich způsobené.

Prostřednictvím další činnosti The Human Safety Net budeme v nadcházejících týdnech a měsících podporovat úsilí uprchlických organizací, které poskytují služby rodinám s dětmi postiženými krizí. The Human Safety Net pokračuje ve vybírání příspěvků pro Ukrajinu prostřednictvím následujícího odkazu:

 https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation