Posted

The Human Safety Net vítá organizaci Childfund, nového partnera z řad nevládních organizací působícího na třech místech na Filipínách.

For Families, nový partner z řad nevládních organizací, působící na třech místech na Filipínách

The Human Safety Net přivítala filipínský ChildFund jako nového partnera z řad nevládních organizací v programu For Families (Pro rodiny), který se zaměřuje na rozvoj dětí v raném věku.
Filipínský ChildFund hájí práva dětí žijících v chudobě. Jeho projekt ENHANCE působí na třech místech Filipín: Manila, Pasay a Cavite. Ve spolupráci s městskými úřady pro rozvoj sociální péče (City Social Welfare Development Offices ) organizuje program her pod sousedským dohledem (Supervised Neighbourhood Play Program), který podporuje rodiče a malé děti ve věku 0-5 let tím, že jim poskytuje příležitost ke společnému učení a hraní.
ChildFund se také podílí na plánování jak zlepšit služby pro tyto komunity. Nedávno uspořádal semináře a konzultační schůzky, jejichž cílem bylo určit jak nejlépe programy po pandemii obnovit. ChildFund také shromažďuje data prostřednictvím svého komunitního nástroje Child Protection Mapping Tool, který fondu umožňuje porozumět problémům spojeným s ochranou dětí a mládeže v těchto komunitách. Tyto údaje může využívat také místní samospráva při plánování budoucího poskytování podpory.
Programový ředitel a šéf sponzoringu fondu ChildFund Dong Waña řekl: „ChildFund věří, že kojenci a malé děti potřebují zdravý start, který jim v průběhu jejich růstu a dospívání umožní získat potřebnou sebedůvěru a duševní schopnosti. Naše práce na vývoji v raném dětství se zaměřuje zejména na rodiče, na rodiny, i na nositele povinností, abychom tak mohli zajistit bezpečné výchovné prostředí. Toto nové partnerství s Generali a The Human Safety Net je pro nás velmi cenné.
Konkrétně naše spojení s programem For Families (Pro rodiny) podpoří naši společnou snahu o budování pevných základů pro péči o kojence a malé děti, aby tak mohli dosáhnout svého plného potenciálu."