Posted

Više od 8000 korisnika bit će podržano od strane The Human Safety Net-a i njegovih partnerskih nevladinih organizacija u Indiji

United Way Mumbai je geografski proširio svoj program a Pratham angažira i osnažuje roditelje

United Way Mumbai 

The Human Safety Net i partner United Way Mumbai proširili su svoj projekt u Indiji, preuzimajući dodatna 24 centra za brigu o djeci od kojih će imati koristi više od 3000 korisnika u nadolazećim godinama. Aktivnosti u centrima spremni su za početak u ožujku, sada kada su započeli infrastrukturni radovi. 
Mnoge obitelji vratile su se u ruralna područja nakon pandemije COVID-19, što im je otežavalo dostupnost. Usvajanje više centara u različitim regijama znači da se do ranjivih obitelji može bolje doprijeti i osnažiti ih. U Indiji se te vrste ruralnih centara za brigu o djeci nazivaju Anganwadis i bili su kritični za vladine Integrirane usluge za razvoj djece. Započete 1975. godine, korištene su, između ostalog, i za borbu protiv dječje gladi i pothranjenosti. Projekt je izvorno započeo 2019. godine, a fokusira se na dječju spremnost za školu, infrastrukturu Anganwadija i obuku za svoje radnike, kao i na mobilizaciju zajednice. 
Ovo proširenje projekta pokrenulo je inicijativu u saveznim državama Jharkhand & Telangana, koje se nalaze na istoku i jugu Indije. Do tada su The Human Safety Net i United Way surađivali s 23 Anganwadi centra diljem Maharashtre u regijama Panvel & Karjat.
 
Pratham 

Pratham Education Foundation provodi program angažmana roditelja, a usmjeren je na više od 2000 roditelja. Uz pomoć The Human Safety Net, ovaj je program osmišljen kako bi osnažio roditelje, posebno majke, da imaju aktivniju ulogu u razvoju svoje djece i njihovim razvojnim ishodima kroz utjecaj na okruženje kućanstva. Program će se fokusirati na roditeljske tečajeve i financijsku pismenost. Jednom tjedno održavat će se tjedne ljetne aktivnosti s djecom i orijentacijske sesije s roditeljima. Dodatno, bit će ponuđena dodatna podrška u obliku kućnih posjeta i dijeljenja radnih listova roditeljima. Aktivnosti će se provoditi digitalno gdje je to potrebno jer se učinci COVID-19 još uvijek osjećaju globalno. Provedeno je početno istraživanje zajednice kako bi se otkrilo tko su ciljani korisnici i gdje žive. Pratham Education Foundation odlučna je u tome da nijedno dijete ne ostane zakinuto kada je obrazovanje u pitanju. Oni pomažu zatvoriti jaz u sklonostima i statusu škole diljem Indije radeći s lokalnim zajednicama na osnovnim vještinama čitanja i aritmetike