Posted

THSN 2021 CHALLENGE Throwback

Tijekom lipnja 2021. godini u 23 zemlje Generali Grupe organizirao se THSN 2021 CHALLENGE.

Immagine3.jpg

Zaposlenici Grupe su imali priliku sudjelovati u nacionalnim izazovima u svojim zemljama i kreirati vlastite izazove kako bi prikupili donacije te pored sudjelovanja u izazovu doprinijeti i osobnom donacijom.

U Hrvatskoj kroz sudjelovanje u timskom izazovu „Generali za 5”, rekreativnoj utrci na 5 km, koja se održala 11. lipnja u Zagrebu, Splitu i Puli, prikupljene su donacije za podršku dječjim vrtićima Petrinjčica iz Petrinje, Grigor Vitez iz Splita i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule, u sklopu kojeg je i vrtić za djecu s teškoćama. Vrtići provode programe podrške roditeljima Centra "Rastimo zajedno", našeg partnera THSN inicijative u Hrvatskoj.

Cilj je bio da naši zaposlenici, zajedno kao grupe od minimalno 20 trkača istrče barem po 100 km (min 20 trkača x 5 km) u svakom od gradova. Uz odlično raspoloženje Generali THSN volontera koji su pokazali svoje veliko srce i spremnost da daju svoj doprinos utrci na 5 kilometara „Generali za 5“ održane u Zagrebu u parku Maksimir, te istog dana u Splitu u park šumi Marjan i u Puli, duž Lungo mare u odličnoj atmosferi, za hvalevrijedan cilj trčali su i donatori, prijatelji, djeca pa čak i kućni ljubimci.

Nakon održane utrke sve prikupljene donacije uručene su dječjim vrtićima iz Petrinje, Splita i Pule, koji provode edukativne programe našeg lokalnog THSN partnera Centra Rastimo zajedno.  

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda- Pula javna je ustanova koja od 2000. djeluje kao dnevni centar za rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s teškoćama u razvoju. Korisnici ove ustanove su većinom djeca rane i predškolske dobi koja odstupaju u neuromotornom i psihomotornom razvoju te djeca školske dobi s motoričkim i utjecajnim teškoćama u razvoju. Također obuhvaćena su djeca rane i predškolske dobi s oštećenjem vida i sluha te djeca sa dodatnim senzornim oštećenjima. Korisnike u rastu i razvoju prate stručni timovi Centra, vanjski stručni suradnici i roditelji kao partneri.

Nakon što su primili našu donaciju uputili su zahvalu koju prenosimo: 
Zahvaljujemo se Generali osiguranju što je prepoznao rad i trud  djelatnika naše ustanove. Doniranim sredstvima proširit ćemo didaktički sadržaj u vrtiću i na taj način poboljšali kvalitetu pružanja naših usluga. Okruženje u kojem djeca uče treba biti motivirajuće i planirano te u skladu sa njihovim razvojnim mogućnostima. Igra je sredstvo kojim potičemo aktivno sudjelovanje djeteta, a kroz igru i nova didaktička sredstva omogućit ćemo im  stjecanje novih znanja i vještina.

Immagine4.png

Dječji Vrtić Grigor Vitez iz Splita, koji također provodi edukativne programe našeg lokalnog THSN partnera Centra „Rastimo zajedno“ osnovan je 1991. godine i broji ukupno 20 objekata na različitim lokacijama u gradu Splitu. Više od 900 djece pohađa redovne 10- satne i kraće programe. 6-satne i 5-satne programe engleskog jezika, sportske programe, Montessori programe kao i programe za djecu s teškoćama u razvoju.  

Vrtić Grigor Vitez iz Splita od 2008. godine surađuje s Centrom Rastimo zajedno te provodi program radionica namijenjen roditeljima u kojem im pomaže da budu kompetentniji roditelji. Radionice za roditelje “Rastimo zajedno” omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.

Također, nakon primitka donacije, Dječji vrtić Grigor Vitez se obratio sa zahvalom koju prenosimo: 

Zahvaljujemo Generali osiguranju na vrijednoj donaciji . Kupnjom novih igračaka upotpunit ćemo našu didaktiku i omogućiti djeci vesele dane u našem vrtiću. Drago nam je da smo dio ove priče i kao vrtić koji ima dugogodišnju suradnju sa Centrom Rastimo zajedno koji je prepoznao naš trud u radu s roditeljima. Od srca zahvaljujemo i  radujemo se daljnjoj suradnji.

Ravnateljica, djelatnici i djeca 

Nakon protekle 2021. s nestrpljenjem čekamo novu volontersku 2022. Želja nam je i dalje razvijati volontersku strast i energiju širom Hrvatske te potaknuti i ostale na sudjelovanje u nekoj od idućih izazova koji slijede kako bismo zajedno podijelili lijepe trenutke humanitarnog djelovanja.