Posted

Radost je rasti i mijenjati se zajedno sa svojim sinom

„Zahvaljujući učenju OneSky pristupa, sada imam bolje interakcije s Tintinom i prepoznala sam vrijednost odgovorne njege. Radost je rasti i mijenjati se zajedno sa svojim sinom“


Kad sam sa svojim četverogodišnjim sinom Tintinom ušla u Globalni centar za rani razvoj djece P. C. Lee OneSky,  sjećam sam se da se sakrio iza mene, radoznalo je gledao oko sebe, a oči su mu blistale. Ponekad nije bio voljan govoriti, ali njegov je osmijeh uvijek sijao poput mjeseca. I znala sam da mu se sviđa to mjesto. Obiteljskim mentorima Centra podijelila sam svoju zabrinutost u vezi s Tintinovom nedavnom dijagnozom zaostajanja u razvoju. Osim toga, zbog pandemije nije imao mnogo prilika za interakciju s vršnjacima ili igru vani. I bila sam svjesna da su sve te aktivnosti ključne za postizanje njegovog potencijala.

Području Sham Shui Po, gdje živimo, nedostaju sigurni i čisti objekti za igranje. Pohađanjem Centra pruža mu neograničenu podršku, uključujući pratnju, konzultacije i sanaciju od strane njegovoe predane Obiteljske mentorice, Suki. Suki je također radila sa mnom i usmjeravala me kako pomoći Tintinu da jasnije izrazi svoje potrebe i osjećaje. Radeći zajedno, postupno sam svjedočila kako se Tintin pretvara iz tihog djeteta koje se skriva iza mene u živahnog, energičnog dječaka koji hrabro pozdravlja svoje Obiteljske mentore.

Vrlo sam sretna i laknulo mi je dobiti podršku mentora. To me također čini sigurnijom u brizi za svog dječaka. Zahvaljujući učenju OneSky pristupa, sada imam bolju interakciju s Tintinom i naučila sam vrijednost odgovarajuće njege. Bilo je zadovoljstvo rasti i mijenjati se zajedno sa svojim sinom.

Nedavno je Tintin sudjelovao na sportskom danu u svom vrtiću. Jako se trudio, ali nije osvojio nijedno natjecanje. Kad se vratio kući, rekao mi je koliko je razočaran. Osim njegove tuge, bila sam tako sretna što je mogao podijeliti svoje osjećaje kako bih ga mogla naučiti kako se nositi sa svojom tugom na pozitivan i konstruktivan način. Objasnila sam mu da je važnije sudjelovanje od pobjede. Tako smo zajedno napravili medalju kako bismo proslavili njegovo sudjelovanje.
 


Jednog dana, Obiteljski mentori su se zapitali zašto je moj sin toliko zabrinut u Centru. Ali onda su shvatili razlog kada je duboko udahnuo, krenuo prema Suki i uručio joj poklon. Napravio joj je papirnatu narukvicu i crtanjem izrazio svoje osjećaje. To predstavlja njegovu iskrenu zahvalnost OneSkyju; i koliko cijeni svoje prijateljstvo sa Suki.

Zajedno s obiteljskim mentorima prihvaćamo Tintin rast i transformaciju. A ono što ostaje urezano u našim srcima uvijek je njegov iskreni, ljupki osmijeh od uha do uha.


Tintinova majka
Majka iz Hong Konga