Posted

Podrška ukrajinskim obiteljima i djeci

Prikupljenim sredstvima poduprijet će se UNICEF-ovi centri za podršku djeci i obitelji u narednim tjednima i mjesecima

Kako ukrajinska kriza eskalira, Ujedinjeni narodi i izbjegličke organizacije procjenjuju da je broj ljudi koji bježe iz svojih domova oko 500.000 - i kažu da bi ta brojka mogla brzo narasti na nekoliko milijuna. Obiteljima, osobito onima s malom djecom, hitno je potrebna naša pomoć.  

U skladu s našom svrhom i predanošću pružanju podrške zajednicama kada im je to najpotrebnije, Generali je odlučio stvoriti hitni fond od 3 milijuna eura za podršku izbjegličkim programima, uključujući donaciju UNHCR-u, koji je trenutno na čelu humanitarnog odgovora u Ukrajini i pokrenuti globalnu kampanju prikupljanja sredstava otvorenu za sve Generali ljude. Uz pomoć The Human Safety Neta rasporediti ćemo sva prikupljena sredstva za potporu UNICEF-u u radu koji će obavljati u narednim tjednima i mjesecima, a koji će se baviti pogođenim obiteljima s djecom.  Prikupljene donacije bit će usklađene s Generalijem.

UNICEF će aktivirati Centre za podršku djeci i obitelji (poznate kao "Plave točkice"), koji su uspješno uspostavljeni u prošlim hitnim slučajevima. Inicijativa ima za cilj stvaranje sigurnih prostora za obitelji, gdje se djeci pružaju zabavne aktivnosti, zaštita te psihološka i materijalna pomoć. Ukoliko imate želju sudjelovati u naporima prikupljanja sredstava za potporu onima koji su pogođeni ratnim sukobom, to možete učiniti putem ove namjenske stranice za donaciju.

Hvala vam na podršci!