Posted

Human Safety Net jača u zemljama i otvara svoje prve lokalne zaklade

Djeluju kao otvorena mreža i pozdravljaju sve suosnivače iz javnog i privatnog sektora kako bi povećali naš utjecaj u zajednicama

Nakon četiri godine brzog razmještanja svojih aktivnosti i izgradnje globalne zajednice NGO partnera, The Human Safety Net potvrdio je svoju ambiciju da pojača svoje aktivnosti u svakoj od 23 zemlje u kojima je već aktivan. U tu svrhu osnovane su neke lokalne zaklade u Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, a uskoro će uslijediti i u Argentini.

Ove lokalne strukture djeluju potpuno autonomno i transparentno. Primarni cilj svake lokalne zaklade je povećati doseg i učinak programa The Human Safety Net koje provodi s lokalnim partnerima nevladinih organizacija. Osim toga, važna uloga svake lokalne zaklade je širenje mreže na lokalnoj razini privlačenjem sudjelovanja javnog i privatnog sektora,  kao i olakšavanjem aktivnosti prikupljanja sredstava koje podupiru napore zajednice.

Lokalne zaklade djeluju kao otvorena mreža i pozdravljaju sufinansijere iz javnog i privatnog sektora kako bi povećali naš utjecaj u zajednicama.

Od svog pokretanja 2017., The Human Safety Net se brzo proširila, kako u smislu globalne zajednice partnera iz nevladinih organizacija, tako i u smislu brzog razmještaja aktivnosti za utjecaj na lokalne zajednice. Nastavkom toga da našu mrežu nevladinih udruga činimo strukturiranijom i pružajući im financijska i nefinancijska sredstva iz šire „mreže“, može se iskoristiti potencijal tisuća ranjivijih obitelji i poduzetnika izbjeglica.