Posted

The Human Safety Net pozdravlja Childfund

Novi partner nevladine organizacije For Families posluje na tri lokacije na Filipinima

The Human Safety Net pozdravio je ChildFund Philippines kao novog partnera nevladine organizacije u svom programu Za obitelji, koji se usredotočuje na razvoj u ranom djetinjstvu.

ChildFund Filipini zagovara prava djece koja žive u siromaštvu. Njegov projekt ENHANCE djeluje na tri lokacije: Manila, Pasay i Cavite. U suradnji s Gradskim uredima za razvoj socijalne skrbi pružaju Program nadzirane igre u susjedstvu koji podržava roditelje i malu djecu u dobi od 0 do 5 godina pružajući mogućnosti zajedničkog učenja i igranja.

ChildFund je također uključen u planiranje kako poboljšati usluge za te zajednice. Nedavno su vodili radionice i savjetodavne sastanke s ciljem utvrđivanja kako najbolje obnoviti programe nakon pandemije. ChildFund prikuplja podatke putem svog alata za mapiranje zaštite djece u zajednici, koji im omogućuje razumijevanje problema zaštite s kojima se suočavaju djeca i mladi u tim zajednicama. Te podatke lokalna samouprava može koristiti za planiranje budućeg pružanja potpore. 

Direktor programa i sponzorstva ChildFund-a, Dong Waña, rekao je: "ChildFund vjeruje da je dojenčadi i maloj djeci potreban zdrav početak koji će im omogućiti da steknu samopouzdanje i kompetenciju kako rastu i razvijaju se u odrasloj dobi. Naš rad na ranom djetinjstvu daje poseban fokus na roditelje, obitelji i nositelje dužnosti kako bi stvorili sigurno i njegujuće okruženje.

Veliku vrijednost nalazimo u ovom novom partnerstvu s Generalijem i Mrežom ljudske sigurnosti. Konkretno, naše usklađivanje s programom Za obitelji unaprijedit će naše zajedničko zagovaranje u izgradnji snažnih temelja za podršku dojenčadi i maloj djeci da ostvare svoj puni potencijal."