Posted

"Volim kuhati. To je moja strast!'.

Mauboubeh, mlada Perzijka, započela je putovanje osnaživanja koje je podržao Milano Crveni križ i na kraju uspjela pronaći posao u restoranu.

"Volim kuhati. To je moja strast", kaže Mauboubeh, mlada Perzijka koja je u Italiju stigla prije nekoliko godina. U 2019. godini, nakon što je dobila politički azil, imala je priliku sudjelovati u programu zapošljivosti i uključivanja koji je podržao Milanski Crveni križ, partner nevladine organizacije The Human Safety Net u Italiji. Projekt ima za cilj profesionalnu obuku tražitelja azila i izbjeglica i pomoć u njihovom ulasku u svijet rada.

Nakon početnog procesa osnaživanja s ciljem jačanja relacijskih i mekih vještina, na kraju je postala strastvena u umjetnosti pečenja kruha i pripreme ručno rađene tjestenine.

Ubrzo nakon toga, Mauboubeh je pronašla posao u talijanskom restoranu u blizini milanskog Duoma, gdje se pridružila bolonjeznom kuharu koji ju je naučio kako napraviti napunjenu tjesteninu, poput tortelina i raviola. To su bili intenzivni mjeseci provedeni u kuhinji, što joj je omogućilo da stekne tehniku i potpuno se uroni u talijansku kulturu.
Kad je nastupila pandemija Covida-19, otpuštena je, ali nije izgubila srce.

"U ovom teškom razdoblju nisam bio sam. Osim supruga, mogla sam računati i na pomoć volontera milanskog Crvenog križa koji me podržao u traženju novih iskustava i mogućih mogućnosti zapošljavanja. Tako sam uspio pronaći novu mogućnost u prekrasnom restoranu gdje sam mogao pokazati svoj talent u kuhinji!".