Posted

Donacije i praktična potpora obiteljima pogođenim krizom u Ukrajini

Ukrajinska kampanja prikupljanja sredstava već je dosegnula više od milijun eura za UNICEF-ove centre za podršku djeci i obitelji

The Human Safety Net donirat će UNICEF-u više od milijun eura za potporu obiteljima pogođenim invazijom na Ukrajinu, zahvaljujući internom prikupljanju sredstava od strane zaposlenika, a Generali Grupa odgovara svim donacijama.

Novac će ići za pomoć UNICEF-u da aktivira centre za podršku djeci i obitelji (poznate kao "Plave točkice") na putovima bijega iz Ukrajine. Ta čvorišta nude sigurne prostore za obitelji i pružaju informacije o sustavima i uslugama podrške koji su im dostupni. Također imaju mjesta prilagođena djeci za odmor, igru i zaštitu i psihološku podršku - i namjenske prostore za dojilje da se privatno brinu o svojoj dojenčadi.

Osim donacije, Mreža za ljudsku sigurnost također je aktivirala Generalijeve sposobnosti širom svijeta za podršku ukrajinskim izbjeglicama, kao i ljudima koji im pomažu na različite načine: 
U Švicarskoj i Njemačkoj Generali je proširio svoju osobnu odgovornost i pokriće sadržaja u kućanstvu, nudeći "besplatnu zaštitu Ukrajincima koji su dobrodošli u domove kupaca Generalija". 

U Francuskoj i Njemačkoj partnerstvo lokalnog partnera Mreže za ljudsku sigurnost SINGA-e i platforme za smještaj izbjeglica olakšalo je povezivanje ukrajinskih izbjeglica sa zaposlenicima koji ih žele primiti u svoje domove. 

Akademija Generali u Bensbergu u Njemačkoj pretvorena je u privremeno sklonište za izbjeglice koje može primiti do 50 ukrajinskih izbjeglica. 
U Češkoj Republici pokrenuta je inicijativa za pružanje neposredne i besplatne zaštite osobama čija su vozila registrirana u Ukrajini, automatski pokrivajući svu štetu koja im je nanesena. 

Nastavljajući iskorištavati mrežu Mreže za ljudsku sigurnost, podržat ćemo napore izbjegličkih organizacija kroz naredne tjedne i mjesece koje pružaju usluge obiteljima s djecom pogođenom krizom. Mreža za ljudsku sigurnost nastavlja prikupljati donacije za Ukrajinu putem sljedeće poveznice:  https://donate.thehumansafetynet.org/forUkraine/~my-donation