Posted

2022 THSN ambasadori započinju svoju godinu dvodnevnim Hackathonom

Predani timovi volontera iz cijelog svijeta okupljaju se online kako bi planirali aktivnosti prikupljanja sredstava i podizanja svijesti u narednoj godini

Solidarnost nikad ne spava! Ambasadori The Human Safety Net-a iz cijelog svijeta okupili su se online na globalnom dvodnevnom Hackathonu kako bi planirali i pokrenuli svoje volonterske aktivnosti 2022. godine.

Ambasadori su 500 Generalijevih zaposlenika i agenata iz 23 zemlje koji su se obvezali proširiti The Human Safety Net i njegove projekte u svojim zajednicama tijekom godine dana uz svoje svakodnevne uloge.

Timovi ambasadora razgovarali su o volonterskim inicijativama koje će se provoditi na nacionalnoj i lokalnoj razini u njihovim zemljama tijekom iduće godine, kao i o međunarodnim događajima poput sljedećeg THSN Global Challengea koji se održava između 28. svibnja i 12. lipnja. Također su osmislili dodatne događaje prikupljanja sredstava za podršku projektima zaklade na globalnoj razini, kao i komunikacijske aktivnosti za podizanje svijesti među ostalim Generali agentima i klijentima.

Hackathon je uključivao panel diskusiju s Emmom Ursich, izvršnom direktoricom The Human Safety Net-a, i Monicom Possom, glavnom direktoricom za ljudske potencijale i organizaciju Grupe, koju je moderirao Yves Carbonnelle (Globalni voditelj angažmana The Human Safety Net), kako bi duboko zaronili u Generalijevu predanost potpori zajednicama u kojima djeluje i slavili uloge ambasadora.

Globalno virtualno druženje pokazalo se zabavnim i korisnim za nove ambasadore. “Bilo je zabavno osmišljavati ideje i planirati godinu s našim suigračima tijekom Hackathona. To me dodatno uzbuđuje zbog nadolazećih događaja koji mogu doprinijeti našoj zajednici!” komentirala je Queenie, ambasador reportera THSN-a sa sjedištem u Hong Kongu. Heri, THSN fundraiser ambasador, dodao je: "Njemački tim imao je sjajan, inspirativan i vrlo produktivan Hackathon." A Hristiana Borova iz tima Internih komunikatora komentirala je: „Toliko ljudi iz toliko različitih dijelova svijeta s jednom misijom – pomoći. Sretana sam što sam dio ovoga!”

Svojom energijom i motivacijom, timovi ambasadora su se pokazali kao moćna snaga koja je napravila stvarnu razliku u svojim zajednicama. Godine 2021. došlo je do dramatičnog porasta volontiranja za The Human Safety Net, unatoč utjecaju pandemije Covid-19. Djelomično zahvaljujući naporima timova ambasadora, volonteri Generalija pridonijeli su s 35.000 sati aktivnosti, što je oštar kontrast u odnosu na globalne trendove zbog kojih je broj sati volontiranja naglo pao.